Häufige Fragen
Why are your Thai cooking courses that expensive? For that amount of money I can eat in a luxury restaurant, and I am being waited on!
You are perfectly right: our courses are not cheap. But we also offer you a lot:
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a five course menu plus all beverages, the experience to learn something new in a relaxed atmosphere, to apply it and to see a real result that you can enjoy with all your senses. -
Our effort to prepare everything and to take care of you is high: For example, we spend hours just to get all the fresh ingredients. And a typical evening keeps the two of us busy from 5 to 12 p.m. We therefore think that the prices we charge are justified.
Why don't you publish the menu plans on the website?
Because we would like to surprise you a bit with our menus.
Do you cater to vegetarian students as well?
Absolutely. We love to cook vegetarian courses - even if you are the only vegetarian in the group. But you should let us know well in advance.
Can I get recipes from Thai Cooking?
Our recipes are certainly not secret, but they are part of our company assets. That's why we hand them out exclusively to the participants of the corresponding courses - sorry!
Where can I buy all the exotic ingredients?
Your best bet is a Thai or Asia shop. Although Migros, Coop and other major vendors sell some Thai ingredients, you will not get all you need. So there is no way around a specialty store. And surprise: The latter are even cheaper than Migros & Co...
Good shops in Zurich are New Asia Market (Feldstrasse 24, 8005 Zurich), Asia Store (Zürich Hauptbahnhof: Railcity-Sihlquai or Bahnhof Oerlikon: Gleis 6-Sektor C; no website) and Chiang Mai Thai Shop, (Zollstrasse 56, 8005 Zurich)
Can you name some references?
With pleasure. Quotes from former course participants you find here. Plus also a list of companies that booked private courses for teams.
Weshalb sind eure Thai-Kochkurse so teuer? Für 150 Franken kann ich ja in ein Luxusrestaurant gehen und mich bedienen lassen!
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Nebst fünf Gängen plus Getränken vor allem das Erlebnis, in locker-entspannter Atmosphäre etwas Neues zu lernen, dieses anzuwenden und ein konkretes Resultat zu sehen, das Sie erst noch mit allen Sinnen geniessen können. -
Unser Aufwand, dafür alles Nötige bereitzustellen und Sie zu betreuen, ist hoch: Allein schon mit dem Einkauf vergehen Stunden (die Zutaten sollen ja frisch sein). Und der Kursabend selbst hält uns zu zweit in der Regel von 17 bis gegen 24 Uhr auf Trab. Wir meinen deshalb, dass unser Preis angemessen sei.
Weshalb publiziert ihr die Menupläne nicht auf der Website?
Weil wir Sie mit den Gerichten ein Stück weit überraschen möchten. Denn was sich vielleicht ungewohnt anhört, entpuppt sich oft als angenehme kulinarische Ueberraschung.
Bin ich als Vegetarier bei Thai-Cooking fehl am Platz?
Kann ich bei Thai-Cooking Rezepte beziehen?
Wo kriege ich all die exotischen Zutaten?
Gute Adressen in Zürich sind der New Asia Market (Feldstrasse 24, 8005 Zurich), der Asia Store (Zürich Hauptbahnhof: Railcity-Sihlquai oder Bahnhof Oerlikon: Gleis 6-Sektor C; keine Website) und der Chiang Mai Thai Shop, (Zollstrasse 56, 8005 Zürich)
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